Zielony koktajl z natki, cytrusów i jabłka

Koktajle i smoothie na stałe wpisały się do mojego śniadaniowego menu. W ostatnim czasie najchętniej przygotowuję zielone koktajle, które łączę z cytrusami. Kombinuję z rukolą, roszponką, jarmużem, szpinakiem, czy natką. Dodaję do nich sok z cytryny, grejpfruta i pomarańczy oraz sezonowe owoce.

Strefa blogerów / 20-11-2018
Dodaję do nich sok z cytryny, grejpfruta i pomarańczy oraz sezonowe owoce. Staram się nie dosładzać ich białym cukrem, a w zamian jako słodzidła używać banana, daktyli, rodzynek, syropu klonowego czy miodu. Takie koktajle są pożywne, sycące i zawierają całe bogactwo witamin, a przy tym są naprawdę smaczne i moja niespełna trzyletnia córka chętnie pije je razem ze mną.
Odkąd jestem szczęśliwą posiadaczką blendera kielichowego Amica przygotowywanie koktajli to dla mnie czysta przyjemność i dosłownie kilka chwil miksowania. Obsługa blendera jest banalnie prosta, bo zawiera tylko jedno pokrętło, którym regulujemy moc obrotów. Dzięki funkcji PULSE możemy bez trudu rozdrobnić także twarde produkty np. marchewki czy orzechy. To, co dla mnie jest niezwykle istotne, to także łatwość mycia i utrzymania blendera w czystości. Nie muszę pucować jakiś zakamarków, a samo urządzenie ma nowoczesny design i ładnie prezentuje się na kuchennym blacie. Łatwy dostęp do blendera i prostota obsługi zachęciły nawet mojego męża do przygotowywania koktajli, choć do tej pory zaglądał do kuchni jedynie by zrobić herbatę czy jajecznicę.
Całość znajdziesz: Kuchenny bałagan