Jak przechowywać warzywa i owoce? + 3 pomysły na sałatki

Jedzenie warzyw i owoców to niezbędny element mojego stylu życia. Uwielbiam ich smak, ale nie zawsze mam czas, żeby codziennie chodzić na zakupy. Zwykle kupuję na bazarze większe ilości świeżych warzyw i owoców, aby codziennie mieć w domu składniki na pyszne posiłki. Wiem, że tego typu produkty są bardzo nietrwałe, ale mam na to swoje sposoby. Okazuje się, że kiedy ma się w domu dobrą lodówkę, to przechowywanie owoców i warzyw jest bardzo proste.

Strefa blogerów / 23-07-2018

Jeśli w przeszłości zdarzało się Wam wyrzucać owoce lub warzywa właśnie dlatego, że nie zdążyliście ich zjeść zanim uległy one zepsuciu, to dzisiejszy temat z pewnością Was zainteresuje. We wpisie przedstawię moje sposoby na prawidłowe przechowywanie jedzenia, skupiając się szczególnie na warzywach i owocach. W tekście znajdziecie też trzy pomysły na odżywcze sałatki oraz konkurs, w którym można wygrać super nagrodę. Będzie kolorowo, pysznie i zdrowo. Ciekawi? Zapraszam na wpis!

Jakie produkty należy przechowywać w lodówce?

Produkty podzieliłam na dwie kategorie. W pierwszej grupie znajdują się takie, które należy trzymać w lodówce, w drugiej grupie – takie, które zachowają dłużej swoje właściwości w temperaturze pokojowej. Przy niektórych produktach dodałam kilka wskazówek, które pozwolą dłużej zachować ich świeżość.

Moja lodówka Amica wyposażona jest w technologię No Frost, dzięki której na wszystkich półkach panuje taka sama temperatura. No Frost ma też inną ważną zaletę – dzięki obiegowi chłodnego powietrza lodówki nie trzeba rozmrażać.

przeczytaj całość na: Agata Berry