Przepis na sałatkę z niewykorzystanych produktów!

Mam lodówkę AMICA niecałe półtora miesiąca i już bardzo się do niej przyzwyczaiłam. Zdecydowanie ułatwia mi pracę nad słodką książką. Nie tylko dlatego, że szybko mogę schłodzi krem lub przygotować masę na lody. Dzięki niej mogę sobie sprawniej przygotować plan działania, gotowania i jedzenia na cały tydzień.

Strefa blogerów / 23-07-2018

Tak się do niej przyzwyczaiłam, że mam już swój mały rytuał. Mniej więcej raz na tydzień, lub na dwa tygodnie staram się wykorzystać wszystkie napoczęte produkty . Szczególnie warzywa, je trzeba jeść świeże i dużo. Latem zdarza mi się ponieść emocjom i kupić więcej pomidorów, cukinii przygotować obiad i totalnie zapomnieć o tym, że na przykład mam jeszcze kalafior lub inne warzywo. Dlatego teraz otwieram swoją szufladę i wyciągam absolutnie wszystko. Chwilkę główkuję by przygotować z wszystkiego obiad lub lunch. W ten sposób pozbywam się resztek i przygotowuję miejsce na kolejne sobotnie zakupy.

Warzywa trzymane w pojemniku Vit Control Plus  nadal są jędrne i zachowują swój smak. Co więcej, zauważyłam, że pod tacą Fresh Pad, na której leżą warzywa faktycznie osadza się delikatna ilość wilgoci. Gładka powierzchnia tacy  ze specjalnie zaprojektowanymi diamentowymi otworami sprawia, że cząsteczki wody, które mogą znajdować się na produktach są od nich skutecznie oddzielone. Tacę można także łatwo wyjąć i wyczyścić w zmywarce, więc utrzymanie czystości jest proste! To dobrze, że warzywa przechowywane są wyżej , a nie leżą na powstałej małej warstwie wody. Nadmiar wody po prostu skrapla się pod wkładkę ,na której układamy produkty. To chyba główna zaleta szuflady i dzięki temu warzywa i owoce nie psują się.

przeczytaj całość na: Wegan Nerd